Samisk språkleir 4.-6. juli

 

Språksentrene i Kåfjord, Tromsø og Storfjord inviterer til felles leir for elever med samisk i sin fagkrets (1.-4 trinn og 5.-7. trinn). Leiren blir i Manndalen i tidsrommet 4.-6. juli.

 

Påmeldingsfristen er 20. juni. For spørsmål og påmelding, ta kontakt med dennis.andre.fossli(a)tromso.kommune.no

Giellamátki – Kielimatka 2018

 

Årets leir for språkelevene i Nord-Troms er over for denne gang. Temaet på årets leir var samisk og finsk mytologi. Elevene fikk blant annet lage sine egne keramikksmykker med hjelp fra keramiker og kunstner Kari Overelv.

Vi takker de flotte samisk- og finskelevene våre i Nord-Troms for laget. Dere var en utrolig hyggelig gjeng å være på tur med!

 

Tid: 7.-9.5.2018

Sted: Helligskogen, Storfjord

Antall deltagere: 40 elever

Årstrinn: 5.-7. årstrinn

 

Kulturskole + språksenter = sant

Storfjouuet - habard språksenter og Storfjord Kulturskole har siden 2010 samarbeidet med å kombinere musikk og språklig revitalisering. Dette er et arbeid vi er utrolig fornøyd med. Høsten 2011 lanserte Storfjord kulturskole et eget bandtilbud for ungdom som ville synge på samisk og kvensk. Våren 2012 ble disse elevene tilbudt en mulighet for å gå i studio via kulturskole/språksentersamarbeidet, og lydfilene vi presenterer her er et resultat av denne satsingen.

 

På følgende fil  fremfører kulturskolebandet Lumipallo J. Karjalainens låt Hän: 

På følgende fil  fremfører kulturskole-elever Haba-Haba på samisk, fritt oversatt til Haparandas. Vokal Julia Bjørklund:

På følgende fil  synger samiskelevene ved Skibotn skole Inguna Gánda:

På følgende fil  synger Karoline Karlsen Du skal ikkje sove bort sumarnatta på kvensk,  En nukkua saata.

På følgende lydfil presenterer språksenterets kvenske visegruppe med Sigrid Båhl og Ramona Esekielsen folkesangen Minun kultani kaunis on

På følgende lydfil presenterer språksenterets kvenske visegruppe med Ramona Esekielsen og Sigrid Båhl sangen Suojelusenkeli 

På følgende lydfil  Burbor skoaddu/Purple Haze. Vokal Morten Henriksen, trommer Isak Engstad.